Omega3 a szív megfelelő működéséért

1×1 Vitaday Omega3 Halolaj lágyzselatin kapszula 60x

A kor előrehaladtával az érfalak merevebbé válnak, megnő a vér koleszterin szintje, a vérnyomás magasabb lesz, majd idővel a szív is gyengébb lesz. Ez szív- és érrendszeri megbetegedésekhez vezethet.

A szív- és érrendszeri megbetegedések kockázati tényezői között szerepel az életkor, az életmód, a táplálkozás és a zsíranyagcsere is.

Fontos figyelmet fordítanunk a megelőzésre. Mit tehetünk szívünk egészségének megőrzése érdekében?

Szervezetünk egyik legfőbb építő elemei a zsírsavak, azonban nem mindegy, hogy táplálkozásunkkal milyen zsírokat juttatunk be a szervezetünkbe.

Az omega-3 zsírsavak jelentőségét a 70-es években fedezték fel. Az eszkimók körében végzett vizsgálatok azt igazolták, hogy azokon a területeken, ahol a halfogyasztás népszerűbb, ott a szív-és érrendszeri megbetegedések előfordulása csekélyebb. Ennek oka, hogy a tengeri halakban és egyéb tengeri élőlényekben jelentős mennyiségben fordulnak elő az omega-3 zsírsavak.

Az omega-3 zsírsavak közül az EPA (eikozapentaénsav) és DHA (dokozahexaénsav) testünk fontos alkotóelemei. Mindkettő többszörösen telítetlen esszenciális zsírsav, amelyek segítik a szív egészséges működését, hozzájárulnak szervezetünk egészséges sejtműködéséhez.
Az omega-3 zsírsavak úgy vesznek részt a sejtműködésben, hogy beépülnek a sejthártyába, rugalmassá teszik azt, ezáltal segítik a szervrendszer egészséges működését, támogatják a megfelelő vérkeringést. Az omega-3 rendszeres és nagy mennyiségű fogyasztásával ezért jelentősen csökkenhet a szív- és érrendszeri megbetegedések esélye.

A szervezet az omega-3 zsírsavakat nem képes előállítani, ezért azokat csak étkezés alkalmával illetve étrend-kiegészítő formájában tudjuk magunkhoz venni. Fordítsuk kellő figyelmet az omega-3 zsírsavak bevitelére!