Az „1×1 Vitamin Multivitamin + cink és vas erdei gyümölcs ízű étrend-kiegészítő rágótabletta édesítőszerekkel” egyaránt tartalmazza a vízoldékony C-vitamint és a B-vitamin család több tagját, valamint a zsíroldékony E-, D-, és A-vitaminokat;

A B-vitamin család tagjai együttesen adagolva segítik egymás hasznosulását;

C-, B6- és a B12-vitaminok, valamint a cink hozzájárulnak az immunrendszer normál működéséhez;

A B6-vitamin, a folsav és a B12-vitamin szerepet játszanak a vérképződésében;

Várandósság alatt, illetve gyermekkorban a hirtelen növekedés hatására gyakran alakul ki folsavhiányos állapot;

Várandóság alatt a megfelelő folsavbevitel olyannyira fontos, hogy az Egyesült Államokban a liszteket folsavval dúsítják a velőcsőzáródási rendellenességek megelőzése érdekében.

Az E-vitamin és a C-vitamin kiváló antioxidánsok, segítenek a nagy reakcióképességű szabadgyökök hatástalanításában.

A D-vitamint kevés élelmiszer tartalmazza: kiemelkedő mennyiségben fordul elő a lazachúsban, valamint a májban, tojásban, gombában is. Táplálkozással a megfelelő D-vitamin ellátottság nem biztosítható, így a hazai éghajlati viszonyok mellett mindenkinek javasolható a D-vitamin pótlása az őszi-téli hónapokban;

A cink több mint 200 enzimünk felépítésében vesz részt. Antioxidáns hatása révén segíti a sejtmembrán védelmét.  Támogatja a DNS szintézist és az immunrendszer megfelelő működését. A cink szerepét – annak feltételezett vírusellenes hatása miatt – napjainkban is folyamatosan vizsgálják.

A vas szükséges a vörösvértestek normál képződéséhez. A vashiányos anaemia a szervezet egyik leggyakoribb hiányállapota.

A multivitaminok fogyasztása kúraszerűen javasolt.